همواره از اوجگیری تکنولوژی ساخت گوشی های هوشمند در دهه اخیر به عنوان یکی از مهمترین اتفاقات در زندگی بشریت یاد می شود. پیشرفتی محسوس و غیرقابل انکار که با سرعتی باورنکردنی در دنیای فناوری می تازد و بسیاری از شرکت های بزرگ و کوچک و همچنین کاربرانی از سراسر دنیا را با خود همراه کرده است.
اگرچه در این بین، نام شرکت هایی همچون اپل و سامسونگ و اخیراً نیز هوآوی بیش از سایرین در بازار این محصول هوشمند می درخشد و این شرکت ها توانستند با تولید اسمارت فون هایی با طراحی زیبا و مجهز به آخرین تکنولوژی های روز دنیا، سود هنگفتی را به جیب بزنند، اما با نگاهی ریزبینانه می توان محصولاتی را یافت که واژه ای جز "فاجعه" را نمی توان برای توصیف آنها انتخاب کرد.
گوشی های هوشمندی که وقتی آنها را در دست خود می گیرید، این علامت سوال بزرگ در ذهنتان نقش می بندد که سازندگان آنها چرا و با چه هدفی، ساخت چنین محصولاتی را در دستور کار خود قرار داده اند. در ادامه قصد داریم تا 5 نمونه از این فجایع دنیای گوشی های هوشمند را به شما معرفی کنیم. در ادامه با تک شات همراه باشید.
1. HTC Chacha

حال و وضع این روزهای اچتیسی را نبینید که در ضرر و زیان های مالی دست و پا می زند. این شرکت در سال 2011 به همراه چند کمپانی دیگر، بر بازار این محصول هوشمند فرمانروایی می کرد. اما شاید این محبوبیت کار دست مدیران این شرکت داد و آنها را تشویق به تولید اسمارت فونی اندرویدی کرد که ویژه کار با شبکه اجتماعی فیسبوک طراحی شده بود.

این محصول که با نام Chacha و مجهز به دکمه فیسبوک در قسمت پایینی گوشی روانه بازار شد با کج سلیقگی تمام طراحی شد و انتظار می رفت که در دنیایی که هیچ گوشی ویژه ای برای استفاده هر چه راحتتر از فیسبوک وجود نداشت، این اسمارت فون بتواند به فروشی قابل توجه دست یابد که البته این رویاها به هیچ عنوان محقق نشد.
2. HTC First

اچتیسی که پروژه ای شکست خورده را در عرضه گوشی چاچا پیش روی خود می دید و به این زودی ها هم قصد دل کندن از فیسبوک را نداشت، از در دیگری وارد شد و طولی نکشید که موبایلی تحت عنوان First را برای کاربران این شبکه بزرگ اجتماعی تولید و روانه بازار کرد. این گوشی به گونه ای طراحی شده بود که کاربران می توانستند صفحه هوم فیسبوک را بر روی هوم اسکرین گوشی خود مشاهده کنند. اما با توجه به عدم استقبال کاربران اندروید از صفحه هوم فیسبوک در آن زمان و تمایل آنها برای فاصله گرفتن از این شبکه اجتماعی، این گوشی نیز نتوانست خود را در دل هواداران جا کند.

تقاضا برای این گوشی که از طریق اپراتور AT&T عرضه می شد، به قدری ناامیدکننده بود که آمار فروش پایین 15 هزار دستگاه در سراسر جهان را نشان می داد و همین امر منجر به توقف عرضه این محصول از سوی این اپراتور مخابراتی شد.
3. Microsoft Kin One

واقعاً مایکروسافت چه هدفی را از تولید و عرضه این گوشی در سر می پروراند؟! این گوشی به قدری افتضاح بود که حتی این سوال را برای ما بوجود آورد که آیا اصلاً این محصول را می توان به عنوان یک اسمارت فون حساب کرد یا خیر.

قرار بود که از این گوشی برای کار با شبکه های اجتماعی و نرم افزاری های پیام رسان استفاده شود و از آنجایی که بیشتر برای نوجوانان طراحی شده بود، به صفحه کلیدی شبیه به لبخند مجهز شده بود. اما پیشبینی های ردموندی ها درست از آب در نیامد و حتی گروه هدفی (نوجوانان) که این شرکت برای این گوشی در نظر گرفته بود نیز آن را چیزی جز محصولی به درد نخور ندانستند. تقاضا برای این گوشی که به عنوان یک فاجعه برای مایکروسافت محسوب می شد، آن چنان پایین بود که این شرکت در کمتر از 2 ماه فروش آن را متوقف کرد.
4. Amazon Fire Phone

کمپانی آمازون توانست فروش نسبتاً قابل قبولی را در عرضه تبلت های کیندل فایر تجربه کند و همین این شرکت را بر آن داشت تا قدم در دنیای گوشی های هوشمند گذاشته و محصولی متناسب با سلیقه کاربران روانه بازار کند. این گوشی مجهز به ویژگی ها و قابلیت هایی بود که به هیچ عنوان در حد و اندازه اسمارت فون های موجود در بازار نبود و یارای رقابت با آنها را نداشت. آمازون عرضه این گوشی را منحصراً از طریق اپراتور AT&T و با قیمت 199 دلار آغاز کرد.

اساساً، آقای بزوس، مدیرعامل آمازون در عرضه گوشی آمازون، درست همان رویه ای را در پیش گرفت که هومر سیمپسون، در طراحی و تولید اتومبیل شخصی اش به نام The Homer انجام داد: وی خودروی گران قیمتی را با ویژگی ها و علایق شخصی اش تولید کرد که تنها پاسخگوی نیازهای خود وی بود و نه فردی دیگر.
این گوشی نیز با چنین رویکردی تولید شد و بسیاری از کارشناسان آن را پروژه شکست خورده این کمپانی بزرگ جهان می دادند و همین امر مهندسان این شرکت را مجبور کرد تا ساخت مدل دیگری از این محصول را در دستور کار خود قرار دهند.
5. Blackberry Storm

مبالغه نیست که اگر بگوییم بسیاری از کاربران و کارشناسان، لقب بدترین و به درد نخورترین اسمارت فون را به استورم کمپانی بلک بری داده اند. از نمایشگر فشاری اعصاب خوردکن این گوشی گرفته تا مشخصه ها و ویژگی های نرم افزاری فجیع آن. حتی مدیران و کارکنان این شرکت نیز می دانستند که چه محصول به در نخوری قرار است به بازار عرضه شود چرا که حتی اجرای دستورات از طریق صفحه کلید لمسی این گوشی نیز با تاخیر و وقفه همراه می شد و همین امر نگرانی هایی را برای کارکنان این شرکت به وجود آورده بود.

فروش این گوشی در ابتدا به لطف برند بلک بری و تبلیغات اپراتور مخابراتی ورایزن با استقبال خوبی از سوی کاربران همراه شد، اما طولی نکشید که تبلیغات این گوشی با آنچه که در عمل توسط خریداران مشاهده شد زمین تا آسمان فرق داشت و روند فروش آن به شدت کاهش یافت.
منبع: bgr